Bewustwording van jezelf kan door vele methodes. Neem de tijd voor jezelf. Grijp de kans en de tijd zelf te ontdekken, wordt meer bewust van dat mooie unieke persoon die jij bent. Leer je keuzes in het leven te overwegen.

Ga eens iets leuks voor jezelf doen, iets waar jij blij van wordt. Of ga eens in een mooi grasveld of op het stand zitten en wordt een met jezelf en de natuur. Neem de tijd om dat boek of tijdschrift te lezen wat jij al zolang uitstelt. Probeer je eens te focussen, om met je aandacht in het hier en nu te zijn. Leef niet alleen in het verleden, maar kom in het hier en nu. Probeer eens die dingen of momenten die jou stress geven te relativeren.

Waarom heb ik stress? Kan ik daar nu iets aandoen, en wat gebeurt er als ik dat probeer los te laten? Leer dingen die jou belemmeren, of gedachtes die jou belemmeren eens naar de achtergrond te verplaatsen. Denk eens aan je ademhaling, probeer eens de rust voor jezelf te pakken en concentreer je eens op hoe jij ademt. Gaat je ademhaling te snel, realiseer je dan dat jij jezelf als het ware gek maakt. Neem je tijd door langzaam in en uit te ademen. Met persoonlijke coaching in Nijmegen kom je met hartcoherentie tot je innerlijke gedachte.

Aan de problemen om je heen kan je vaak niet meteen iets doen, maar als jij in ieder geval rustig adem haalt zal je minder stress ervaren. Je bewust van jezelf worden door jouw negatieve gedachtes om te leren zetten naar positieve gevoelens en gedachten. Bedenk eens waar komt die pijn vandaan, en hoe kan ik ermee omgaan of er tegen in gaan.

Leer jezelf bij het wakker worden te denken aan alle leuke dingen die jij vandaag morgen of in de komende periode gaat meemaken. Laat simpele dingen in je leven geen belemmering zijn, leer simplistische te denken. Maak je geen zorgen om dingen die niet voor jou bestemd zijn. Reageer vanuit je gevoel, en niet vanuit realistische gevoelens, en blijf trouw aan jezelf. Leer weer van jezelf te houden, jezelf te waarderen. Pak die ambities van jezelf aan, en vecht ervoor!