Om onzekerheid te overwinnen, zal je het eerst moeten herkennen! Onzekerheid is een gevoel of reactie vanuit jezelf. Daarnaast is er vaak een angst en twijfel. Onzekerheid is een aangeleerd kunstje. Het is iets wat jij je jezelf hebt aangeleerd. Dit kan gebeuren door toedoen van andere, of is als een gemeen duiveltje in je geslopen. Je wordt niet geboren met onzekerheid, het kan komen door de mensen om je heen. Door je familie ,je vrienden, je collega’s, je klasgenoten, je partner of door bijvoorbeeld de media. Om je onzekerheid te overwinnen zal je een psychisch en lichamelijk gevecht met jezelf aan moeten gaan. Om je onzekerheid te overwinnen zal je zelfvertrouwen moeten terug vinden!

 

Leer weer van jezelf te houden

Heb je last van onzekerheid door wellicht een lichamelijk aspect durf dan een voor de spiegel te staan  , en zeg tegen jezelf “ik ben mooi, ik ben een goed mens, ik mag er zijn! Ik ben goed zoals ik ben! Ik heb kwaliteiten, ik ben uniek in mijn manier. Durf een andere houding aan te nemen, probeer zelfverzekerder over te komen. Probeer jezelf vanuit een positieve manier te laten zien, dit kan je doen door je sterker te laten overkomen. Het lijkt misschien voor jezelf alsof je bluft, maar probeer het eens want als jij zelfverzekerder overkomt zullen andere jou beter gaan behandelen. Zoals het jij handelt zo zal je ook behandelt worden.

Bedenk waar je dankbaar voor bent, probeer dit tenminste één keer per dag hierdoor leer jij jezelf positiever te denken. Probeer voor jezelf dingen te relativeren. Denk niet gelijk dat je iets fout hebt gedaan , maar denk aan hoe jij eventueel het anders had kunnen aanpakken. Geef jezelf een uitdaging. Ga eens iets voor jezelf doen, wat je eigenlijk door je onzekerheid nooit durft te doen.

 

Probeer

Heb je altijd wel eens in je eentje een café in durven gaan? Durf die persoon eens aan te spreken. Doe eens gek, en koop die broek of trui waarvan jij denkt dat het misschien niet bij jou past. Misschien wil je altijd al eens op vakantie, of parachute springen. Probeer die mensen die jou geen vertrouwen geven om daar afscheid van te nemen, deze mensen geven jou  als ware negatieve energie.

Kom voor jezelf op! Probeer eens niet overal ja op te zeggen, zeg gewoon nee als je dat zo voelt. Door nee te zeggen begint het gevoel van zelfwaardering!!  Individuele coaching in Nijmegen helpt je verder om bewust te worden van je groei, vaardigheden en het overwinnen van je onzekerheid. Benieuwd wat persoonlijke coaching voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek!