Coaching in het onderwijs draagt bij aan de professionalisering en ontwikkeling van leraren. Om je als leraar verder te ontwikkelen binnen de functie is het van belang bewust te zijn van de manier waarop je lesgeeft. Een coach kan daarbij helpen. In dit blog vertellen we wat coaching in het onderwijs precies is.

 

Waarom coaching in het onderwijs?

Coaching in het onderwijs draagt bij aan de groei van leraren. Op die manier kunnen leraren zichzelf zekerder voelen over hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Om die ontwikkeling door te maken hebben leraren een coach nodig die je wegwijs maakt voor de lange termijn. Zo kan er een eigen professionele stijl worden ontwikkeld in het onderwijs. Tijdens het coachingstraject laat je de vakspecialist even lost om te creativiteit aan te boren om zo tot nieuwe oplossingen en inzichten te komen. De coach begeleid hierin het proces en zorgt ervoor dat er mer vertrouwen wordt gewekt vanuit eigen zelfreflectie.

 

Voor wie is coaching bedoeld?

Voor iemand die wilt groeien in zijn vak is zijn ondersteuning en uitdaging belangrijke aspecten. Wanneer deze ontbreken veranderd er weinig. Op het moment dat er meer uitdaging ligt dan ondersteuning kan dat al snel druk geven. Wanneer een er alleen ondersteuning maar geen uitdaging wordt er beperkt gestuurd op groei. De twee elementen ondersteuning en groei zorgen samen voor groei in de toekomst. Of het nou gaat om stagiairs, beginnende of ervaren leraren, voor iedereen is deze groei belangrijk. Coaching draagt bij aan verdere stappen in de professionalisering en het stimuleren van lesgeven.

 

Groei verder met coaching in het onderwijs

Om je als individu te laten ondersteunen bij de doelstellingen die je wilt bereiken binnen het onderwijs, kan een coachingstraject je daarbij helpen. Individuele coaching in Nijmegen helpt je verder om bewust te worden van je groei en vaardigheden. Benieuwd wat persoonlijke coaching voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor een kennismakingsgesprek!