Coachen houdt in dat een coach je begeleidt in het proces waar jij hulp bij nodig hebt. Begeleiden bij de vragen waar jij geen antwoord op hebt, je daarin te adviseren en ondersteunen. Je wordt geholpen om je sturen, door bijvoorbeeld te kijken naar het verleden hoe jouw valkuilen zijn ontstaan.

Stel jij eigen doelen voor die jij wil bereiken, hoe denk daar aan te kunnen werken? Een coach die jou helpt en begeleid zal je vragen wat jij wil bereiken. Je krijgt de volledige aandacht en de coach heeft goede luistertechnieken. Om met jou de gewenste situatie te bereiken. Helpen om de hindernissen aan te gaan, ze te herkennen en aan te voelen.

Hulp methodes aangeven. Jou je hulpbronnen laten zien, jou weer je energie terug te geven en hoe je die kan bereiken. Je coach kan je uitdagen, en stelt je vragen. Individuele coaching in Nijmegen houdt in dat je resultaatgericht gaat werken aan jezelf. Je leert bewust van jezelf te worden, het vergroten van jezelf vertrouwen.

Het ontwikkelen en exploreren en toe te passen van jou eigen mogelijkheden. Bewust worden van jou eigen groei. Coachen en begeleiden is jou te stimuleren door het bereiken persoonlijke groei te behalen. Door coachen en begeleiden kan jij leren tot betere prestaties te komen. Door oplossingsgericht te werken staan niet zo zeer de problemen centraal maar de oplossingen.

Door te coachen en te begeleiden leer jij weer de regie te nemen van  jou eigen leven. Je leert bewustwording en inzicht en verantwoordelijkheden te nemen en te delen. Je wordt op je weg vergezeld. Coachen en begeleiden is ruimte te zoeken je verdiepen in jouw problematiek, jou nieuwe mogelijkheden laten zien. Ook wordt jou geleerd om situaties waarin jij je onzeker voelt te vermijden.

Om jou te begeleiden door situaties die jou in het verleden zijn geweest die eventueel bespreekbaar te maken. Door de juiste coaching leer jij om uit je comfort zone te komen. Dat jij leert met die onzekerheid en met die stress, het lichamelijke ongemak, het verdriet, de angst en de paniek te begeleiden.

En jou weer jezelf je ware zelf te zijn en te vinden!