Er zijn ook manieren om het gevecht met je onzekerheid te overwinnen door hulp van anderen. Dit kan je doen om proberen iemand in je omgeving te vertrouwen. Maar hoe vind je een juiste coach die jou kan helpen? 

Iemand in jouw omgeving die het vertrouwen wat jij in hem of haar zoekt niet zal misbruiken. Praat eens met die vriend of vriendin of familielid die jou goed kent. Doordat je door je onzekerheid waarschijnlijk moeilijk van vertrouwen bent, kan je hierbij ook professionele hulp zoeken.

Neem de stap om met huisarts te bespreken dat je hulp nodig hebt. Dit is geen schande en is zeker niet raar. Er zijn met jou wel honderden duizenden mensen die kampen met onzekerheid. Je huisarts kan je helpen met een doorverwijzing naar professionele hulp die jou als het ware de juiste handvatten kan  geven, en jou te leren om je eigen leven weer onder controle te krijgen.

Bij een goede coach voor jou, moet er als ware een klik tussen jou en je coach zijn. Een goede coach kan je ook vinden door op het internet te kijken. Ook via het internet kan je door zoek opdrachten te geven op vele manieren naar een coach zoeken. Lees eens verhalen van andere, hoe andere hun onzekerheid hebben overwonnen. In de media staan meerdere artikelen van de zogenaamde lotgenoten, zoals jij! Raadpleeg eens Social media, zoals Facebook, Instagram, Twitter.

Om een juiste coach te vinden, zoek je als ware iemand die jou leert om te denken. Wil je graag individuele coaching in Nijmegen? Cecilia is mogelijk de juiste coach voor jou en  leert jou om die gevoelens van onzekerheid bespreekbaar te maken. Geeft jou manieren om jezelf anders te bekijken. Om jou situaties anders in te schatten. De juiste coach leert jou ook om je gevoel van onzekerheid te accepteren. Ook zal de juiste coach jou leren om veilige situaties voor jou te creëren, door jou te helpen met dat onbewuste en schadelijke gedrag te veranderen. En ook jou te leren hoe je met een compliment om te gaan!